En iyi Haber

En İyi Çamaşır Makinesi Markaları Tam Liste

En İyi Çamaşır Makinesi Markaları Tam Liste

En İyi Çamaşır Makinesi

Çamaşır makineleri hayatımızda büyük bir öneme sahip bir beyaz eşya ürünüdür. Hem ev hanımlarının hem de bekar gençlerin imdadına koşan çamaşır makineleri, bizlere büyük bir zaman tasarrufu kazandırmakta. Bu noktada dikkat etmemiz gereken en önemli şey ise çamaşır makinesi alırken en iyisini tercih etmektir. Dolayısıyla sizler için en iyi çamaşır makinesi hangisi sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Çamaşır makinesi alırken en iyisi olması sizlere çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu çamaşır makineleri sadece çamaşırlarınızı yıkamakla kalmayıp aynı zamanda kurutma işlemini gerçekleştirecektir. Günümüzde küçük evlerde yaşayan ve çamaşır asma sorunu olan kişiler için ekstra kurutma makinesinin kapladığı alandan da tasarruf sağlatacaktır.

çamaşır makinesinin kısa tarihi

Çamaşır Makinesinin Kısa Tarihi

Çamaşır makinesi 1908 yılında Alva John Fisher tarafından icat edildi. Çamaşır makinesinin içine yatay olarak yerleştirilen metal tambura kirli çamaşırlar konuluyordu. Tambur, elektrik yardımıyla döndürülür ve hareket sırasında çamaşırlar sürekli suyla temas ederek temizlenmiş olurdu. Yaklaşık 16 yıl sonrasında yani 1924 yılında ise ilk kurutuculu çamaşır makinesi üretildi. İlk tam otomatik çamaşır makinesi ise Bendix Corporation tarafından 1937 yılında üretildi. 1940′lı yıllardan itibaren tam otomatik makineler ev hanımlarının hizmetine girmeye başladı. Lakin asıl tamamen otomatik çamaşır makinesinin Almanya’da pazara sürülmesi için 1951 yılının beklenmesi gerekiyordu. O zamanlar birkaç maaş tutarında, yani yaklaşık 2000 Alman Markı civarında satılıyordu. İlk elektrikli kurutmalı çamaşır makinesinin ortaya çıkması Miele isimli firma tarafından 1958 yılında gerçekleşmiştir.

En İyi Çamaşır Makinesi Özellikleri

Çamaşır makinesi çamaşırlarınızda olan lekeleri temizleyebilir. Fakat elbette en iyi çamaşır makinesi bundan daha fazlasıdır;

  • Çamaşırlarınızı akıllıca temizleyebilir.
  • Sessiz çalışabilir (sessiz çamaşır makinesi).
  • Narin çamaşırlarınıza hasar vermeden yıkar.
  • Gerektiği kadar güç ve su kullanarak elektrik faturalarınızda tasarruf etmenize yardımcı olur.

Bazıları doğru miktarda deterjan bile akıllıca dağıtabilir, bu nedenle deterjanda dahi tasarruf sağlarsınız. En önemlisi ise kıyafetlerinizin mikrop ve bakterilerden arınmış olmasına yardımcı olabilir.

En İyi Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

En İyi Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çamaşır makinesi alırken dikkat etmemiz birkaç nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilerek alınan çamaşır makineleri hem günlük yaşamımızı kolaylaştıracak hem de uzun ömürlü olarak bizi yıllarca idame ettirecektir.

  • Ne kadar enerji ve su tüketimi olduğuna,
  • Motor ömrü süresine,
  • Hangi enerji sınıfında bir makina olduğuna,
  • Yıkama ve sıkma işlemi sırasında çıkan ses miktarına,
  • Kaç kilogram çamaşır yıkama kapasitesine sahip olduklarına,
  • Maksimum motor devir hızına,
  • Evimizde sağladığı kullanım kolaylığı düzeyine dikkat etmek gerekir.

Yerli ve yabancı çok sayıda beyaz eşya üreticisinin en çok satan ürünlerinden biri olan çamaşır makineleri farklı özellikleriyle birbirinden ayrılan çeşitli modelleriyle vitrinlerde yer alıyor. Çamaşır makinesi alırken teknik özellikleri incelemek ve kullanım alışkanlıklarınıza en uygun modeli seçmek isterseniz biraz araştırma yapmanız gerekebilir. En iyi çamaşır makineleri yorumları arasında kullanıcıların en çok puan vererek önerdiği markaları bir arada görebileceğiniz çamaşır makinesi tavsiyeleri listemiz işinizi epey kolaylaştıracak.

En İyi Çamaşır Makinesi Markaları Listesi

En popüler çamaşır makinesi markalarının yüksek kullanıcı memnuniyeti yaratan modellerinin sizin için listeledik. En iyi çamaşır makinesi tavsiyelerinden oluşan listemizde modellerin teknik detaylarını ve önemli özelliklerini birlikte görüp daha kolay karar verebilirsiniz.

Çamaşır makinesi alırken çamaşır kapasitesi, ses seviyesi, garanti şartları gibi birçok konuya önem vermek gerekmektedir. Bu soruların cevaplarını en rahat çamaşır makinesi kullanıcı yorumlarını okuyarak bulabilirsiniz. En çok beğenilen en iyi çamaşır makinesi markalarını birlikte incelemeye ne dersiniz?

1) BOSCH WAX28M80TR A+++ Çamaşır Makinesi

1) BOSCH WAX28M80TR A+++ Çamaşır Makinesi

Özellikler:

  • Maksimum Devir Hızı: 1400
  • Yıkama Kapasitesi: 10kg
  • Gürültü seviyesi: 51-74 dB
  • Ayarlı çalıştırma zamanlayıcısı: Evet

İçerisinde birçok yıkama seçeneği ile gelen Bosch çamaşır makinesi tam 10 kilogram yıkama hacmine sahip. Geniş ailelerin ilk tercihi olarak karşımıza çıkan çamaşır makinesi A+++ enerji sınıfında bulunuyor. Doğal olarak daha doğa dostu bir çamaşır makinesinden söz ediyoruz. Süper kısa yıkama programları da bulunan Bosch marka çamaşır makinesinin tam 36 ay garantisi bulunmakta. Eviniz için tercih edeceğiniz en iyi çamaşır makinesi markalarından birisidir.

2) SAMSUNG WW90M644OBW/AH Quick Drive A+++ Çamaşır Makinesi

2) SAMSUNG WW90M644OBW/AH Quick Drive A+++ Çamaşır Makinesi

Özellikler:

  • Maksimum devir hızı: 1400 rpm
  • Yıkama kapasitesi: 9 kg
  • Ürün Tipi: Çamaşır Makinesi
  • Kontrol tipi: Mekanik + Elektronik
  • Program sayısı: 14

Üretici firma olarak karşımıza listemizin ikinci sırasında Samsung çıkmakta. Samsung firması sadece telefon üretimi yapmakla kalmayıp, eviniz için kullanabileceğiniz modern ve teknolojik, beyaz eşya ve ev aletleri üreten bir firmadır. Samsung tarafından üretilen Quick Drive çamaşır makinesi tam tamına 1400 devir sıkma gücüne sahiptir. Bir önceki Bosch çamaşır makinesine kıyasla 1 kilogram eksik yıkadığını görebilirsiniz. Fakat içerisinde bulunan tam 14 program ile sizlerin her alanda ihtiyacınıza yetişen bir çamaşır makinesi olduğunu söylemek zor olmaz. Samsung’un bu çamaşır makinesi ise 24 ay garanti süresine sahiptir.

3) LG F4V5VYP0W.ABWPLTK CM A+++ Çamaşır Makinesi

3) LG F4V5VYP0W.ABWPLTK CM A+++ Çamaşır Makinesi

Özellikler:

  • Maksimum devir hızı: 1400 rpm
  • Yıkama kapasitesi: 10,5 kg
  • Ürün Tipi: Çamaşır Makinesi
  • Kontrol tipi: Mekanik + Elektronik

Hız kesmeden en iyi çamaşır makinesi listemize devam ederken karşımıza bir başka teknolojik devlerden LG çıkmakta. Televizyonları ile popüler olan LG, çamaşır makinesinde de gayet iddialı olduğunu belirtiyor. Çamaşır makinesinde son teknolojiyi kullanarak Wi-Fi özelliğini bizlerin kullanımına sunuyor. Bu sayede çamaşır makinenizin birçok özelliğini, akıllı telefonunuza indirebileceğiniz LG Smart ThinQ uygulaması sayesinde uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Çamaşır makinenizi başlatma, program seçme, enerji takibi gibi birçok fonksiyonunu oturduğunuz yerden halletme imkanı sunuyor. Aynı zamanda LG çamaşır makinesi hem yıkama hem de kurutma özelliğine sahip bir akıllı beyaz eşya ve 14 farklı yıkama programlarına sahiptir.

4) Hotpoint Ariston RDPG 96407 JD TK A

4) Hotpoint Ariston RDPG 96407 JD TK A Çamaşır Makinesi

Özellikler:

  • Kurutma Kapasitesi: 6 kg
  • Yıkama Kapasitesi: 9 kg
  • Maksimum Devir Hızı: 1400

A sınıfı enerji tüketimine sahip Hotpoint Ariston, A+++ rakiple nazaran bir tık aşağıda kalıyor. Fakat hem yıkama hem kurutma özelliğine sahip olması onu en iyi çamaşır makinesi listesine yerleştirmektedir. Fiyat ve performans açısından bakıldığında, Hotpoint Ariston çamaşır makinesi kullananlar bu beyaz eşyadan oldukça memnun. İçerisinde birçok yıkama programı bulunduran Hotpoint de kesinlikle evlerinizde tercih edebileceğiniz bir çamaşır makinesi.

5) Arçelik 9147 Ycm

5) Arçelik 9147 Ycm Çamaşır Makinesi

Özellikler:

  • Maksimum Devir Hızı: 1400
  • Yıkama Kapasitesi: 9 kg
  • Gürültü Seviyesi: 58-73 dB

Listemizin beşinci sırasında 1400 devir hızına sahip Arçelik çamaşır makinesi karşımıza çıkıyor. İçerisinde bulunan Inverter motor sayesinde uzun ömürlü bir kullanımı tüketiciye garanti eden Arçelik çamaşır makinesi yıllardır birçok kişinin bir numaralı tercihidir. Arçeliğin bu modelinde bulunan StaiPro teknolojisi sayesinde, açık, orta ve ağır olmak üzere tam 3 ayrı kir programını seçme imkanını ev hanımlarına sağlıyor. 9 kilogram çamaşır kapasitesine sahip ürün tambur teknolojisine sahip. Bu sayede yıkanan çamaşırlarınızın yıpranmama sözünü siz kullanıcılara veren bir çamaşır makinesi. Hijyen anlamında sizleri yarı yolda bırakmayacak olan Arçelik çamaşır makinesi 24 farklı leke ile mücadelede bir numaralı dostunuz olacak.

6) Siemens IQ300 WG42A1X0TR A+++

6) Siemens IQ300 WG42A1X0TR A+++ Çamaşır Makinesi

Özellikler:

  • Maksimum Devir Hızı: 1200
  • Yıkama Kapasitesi: 9 kg
  • Gürültü seviyesi: 51dB
  • Ayarlı çalıştırma zamanlayıcısı: Evet

Listemizin sonuna geldiğimizde bir başka teknoloji devi olan Siemens karşımıza çıkıyor. Siemens’in bizlere sunduğu bu çamaşır makinesi modelinde kullanıcıların karşısında kullanabileceği birçok program çıkıyor. Mükemmel yıkama performansı sunan çamaşır makinesi 1200 devir ve 9 kilogram kapasitesi ile ev hanımlarına oldukça avantaj sağlamakta. Allergy Plus&Baby programı sayesinde de çocuklu ailelerin tercih ettiği bir çamaşır makinesidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ