En iyi Haber

En iyi Diyet Yöntemi

En iyi Diyet Yöntemi

En iyi Diyet Yöntemi

Yaşamımızda diyet değil sağlıklı yaşam şeklini benimsediğimiz anda aslında diyete gerek kalmayacağını ve özel bir gayret sarf etmeden kendimize işkence çektirmeden fazla kilolardan kurtulabildiğimizi göreceksiniz.

3 Beyaz Kuralı

Fazla kilolarımız var ve en sağlıklı diyeti arıyorsak hayatımızdan öncelikle 3 beyaz olan Tuz, Şeker ve Undan uzak durmalıyız. Beyaz unla yapılan ekmeği hamur işlerini çıkarmalı özellikle karın bölgesi ve basen bölgesinde fazla yağlanmaya sebep olabiliyor.

 

Daha fazla Sebze

 En sağlıklı diyet elbette buharda pişirilmiş sebzelerle olur ama haşlama da olur. Daha az kalorili ve bolca vitamin içeren sebzeler zihin sağılığımız için de çok önemlidir. Hayatımızdan çıkarmamız gereken şekerli veya cipsler gibi abur cuburlar asitli içecekler ve şekeri mutlaka veda etmeliyiz. Ayçiçek yağı gibi yağları kullanmak yerine daha sağlıklı olan zeytinyağını kullanmalıyız.

Sık sık ama az yemeli

Öğünlerimizi 3 ana 3 ara öğün şeklinde bölmeli, yani az ama sık beslenmeye dikkat etmeliyiz. Bu sık sık beslenme konusu tansiyon ve şeker hastaları için de çok önemli bir nokta.

Bitki çayları içilmeli tabi ki şekersiz içilmelidir. Şeker ile çay içmeye alışmış kişilerden çay şekersiz içilir mi dediklerini duyar gibi oldum. Şekeri çayınızdan bir anda kesmeyin her hafta bir miktar azaltarak zamanla kendinizin bıraktığını ve şekerli çayı zamanla kendiniz istemeyeceğinizi göreceksiniz. Sağlıklı diye de abartmamak gerekir fazla tüketimden kaçınılmalıdır her şey gibi çayın da fazlası zararlıdır.

En önemli öğün kahvaltı

Diyet yaparken mutlaka sabah kahvaltısı atlanmamalı bu öğlene doğru şekerinizi düşürerek size daha fazla açlık hissettirebilir. Sabah kahvaltısını light ürünlerle ve yumurtayla yapabilirsiniz, lifli yiyecekler tercih edilmeli, yulaf ezmesi tercih edilmesi sizi daha çok tok tutacaktır. Ara öğünlerinizde kavrulmamış kuruyemişler kullanılabilir, çaylar kullanılabilir, birkaç tane küçük meyve olabilir.

Öğle Yemeği

Öğlen yemekleri de genelde salatayla yapılmalı içerisine haşlanmış tavuk yâda ızgara yapılabilir. Salatanın içerisine çok az yağ zeytinyağı koymalısınız eğer bol yağlı yaparsanız diyetin hiçbir faydası olmaz.

Akşam Yemeği

Akşam yemeğinde ise hafif şeyler yenmeli çünkü akşamları yenen yemek saatleri metabolizmanın yavaş çalıştığı saatlerdir. Metabolizmayı hızlandırmak için içme suyunuzun içerisine tarçın kabuğu, limon, salata, maydanoz atabilirsiniz ve günde en az üç litre su içmelisiniz. Suyu asla ihmal etmemeniz gerekiyor.

Kendin için Spor Yap

Diyetin yanında yapacağınız spor hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır. Bir ayda üç kilo verecekseniz sporla bu iki katına çıkabilir. Hareketsiz yaşam size kilo aldırır ama kilo kaybettirmez. Spor yapmaya zamanım yok gibi bahaneleri bırakın ve en az bir saat tempolu yürüyebilirsiniz bu da bir spordur. Yapılan araştırmalar sonucunda sadece yürümek bile beyin içerisinde hareketlenmelere yaratıcılıktan sorumlu frontal lobun hareketlenmesini ve sindirim sisteminin daha efektif çalışmasını sağlar.

Sporu fiziksel görüntünüz için değil kendi sağlığınız için yapın.

Diyet için hareket edin ve sağlıklı yaşamın kurallarını benimseyin. Hem daha sağlıklı yaşayın hem de ayna karşısında kendinizi sevin.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ