En iyi Haber

En İyi Ücretsiz VPN

En İyi Ücretsiz VPN

En İyi Ücretsiz VPN

Son 10 yılda teknoloji ivmesi hız kazanırken, bazı kolaylıkların yanında doğru orantılı zorluk çektiğimiz gelişmeler de yaşanmıyor değil. Örneğin yasaklı siteler ya da ulaşmayı istediğimiz bilgilerin bulunduğu sitelere yapamadığımız erişimler. Bu gibi siteler, telefon ya da bilgisayar fark etmeksizin, aynı sorunu vereceklerdir. Zira telefon ve bilgisayar tarayıcıları aynı prensip ile bağlıdır. Bunlar operatör ve internet sağlayıcı ağlara tabiidir. Bu yasaklı sitelere erişim için kullanıcılar en iyi ücretsiz VPN programını kullanmak istemektedirler.

İşte tüm bunlar göz önüne alındığında ipleri elimize almanın vakti gelmiştir. Üzülmenize gerek yok. Erişmek istediğiniz siteye bağlanmak için bilgisayar ya da telefonunuza Ücretsiz VPN servisleri ile bağlanmanız mümkün hale geliyor. Kuracağınız VPN varmak istediğiniz hedefte sizi bir nehirden geçiren kayık olarak görebilirsiniz. Bu yüzden bağlanmayı hedeflediğiniz siteye girdikten sonra VPN’Yİ silmemenizde fayda var. Aksi halde sil baştan yeniden yükleyebilirsiniz bu da sizi demoralize edebilir.

VPN’leri çevrimiçi faaliyetlerinizi gizlemek amacıyla bir perde olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı bölgelerde, o alana has yasaklanmış siteler için de yine çözüm noktasının VPN olduğunu unutmayın.

VPN servisleri, ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılmaktadır. İşinizi kolaylaştırmak adına kullanacağınız VPN servislerinin sayısı onlarca hatta yüzlerceye kadar çıkabilen çok sayıda mevcuttur. Bu yüzden sizi hayal kırıklığına uğratmamak adına kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz VPN’yi tercih etmelisiniz.

En İyi VPN Servisi

Türkiye’de hizmet veren en iyi VPN’ler hangileri? Diye sorulduğunda liste yapmak mümkün, fakat eğer sadece en iyisi hangisi diye sorulduysa; işler biraz değişir. Peki 2020 yılında zirvede hangi VPN var? Tabii ki Speedify ve NordVPN’in en iyi VPN olmaları tesadüfi değil. Hadi gelin Speedify ve NordVPN’i beraber inceleyelim.

en iyi ücretsiz vpn speedify

Speedify

VPN unsurunda dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri hız faktörüdür. Adı gibi Speedify 2020 yılında en çok tercih edilen VPN’lerin yanı sıra kullanıcılarının en iyi VPN dedikleri ücretsiz VPN listesinin başında geliyor. Speedify kuruluş aşamasının kilometre taşı hızıdır. Servis, kullanıcılarının hıza önem verdiklerini çok önceden fark etmiş olacak ki kendisini bu açıdan oldukça başarılı bir şekilde geliştirmiş. Sistemin en son geliştirilen teknolojisini sürekli kendisine revize eden servis, gelecek olan 5G Teknolojisi alt yapısını şimdiden oluşturmanın Ar-Ge’sini yaptı bile. Servis kullanılan tüm bağlantıları birleştirebilen özel bir uygulamayı da çalıştırıyor.

Speedify tıpkı diğer rakipleri gibi kayıt barındırmama özelliğini de barındırıyor. Böylece kişinin geçmişi takip edilemiyor. Zaten VPN’nin amacı da bu değil mi?

Speedify oldukça kaliteli alt yapısına sahip 30’dan fazla sunucu desteği barındıran, hem 3-4G hem de Ethernet bağlantılarıyla kız kapasitesini ulaşılması zor bir alana taşıyor. Speedify yalnızca bir dezavantaj barındırdığı gerçeğini atlamadan geçmeyelim. Ne yazık ki servis yalnızca 1GB’lık bir kullanımı ücretsiz olarak sağlıyor. Speedify Windows ve Mac ile uyumlu bir servistir.

nordvpn

NordVPN

NordVPN Panama Merkezli hizmet servisidir. Servis kendisini yeniliklere sürekli adapte edebilen bir yapıyla 2020 yılında, sahip olduğu zirveyi bırakacak gibi değil. En azından bu durum ülkemiz için geçerli diyebiliriz. Servis ülkemizde gayet verimli çalışıyor. Firmanın resmi sitesine aktif olarak SuperOnline ve TTNET aracılığı ile giriş yapmak mümkün.

Burada yer alan obfuscated sunucu üzerinden engellenmiş tüm sitelere giriş yapmakta sorun yaşamıyorsunuz. Merkez üssü Panama’da olan firma kayıt politikalarında oldukça geniş. Çünkü Panama’da zorunlu kayıt yasasına dair bir ibare yok. Firma da bu imkandan faydalanıyor. NordVPN performans olarak da oldukçatatmin edici bir düzeyde. Şirket kendisini sürekli geliştirse de Bilgisayar aleminde, yüksek indirme değerleri ile performans sergilemesi elinde olmayan imkanlardan dolayı mümkün olmuyor. Fakat mobil uygulamasında 30 Mbit hızına kadar çıkması mümkün.

NorVPN devasa bir sunucu alanıyla 60’tan fazla ülkede 5000’den fazla sunucu üzerinde hizmet veriyor. Farklı alt yapı ve özellikler bulunduran sunucular yüksek kaliteli içeriklerde sorun yaşamadan izlememizi sağlıyor. Farklı coğrafi alanlarda bulunan engelleri açmamız için iyi bir anahtar oluyor servis. Servis memnun kalmamanız halinde 30 gün içerisinde para iadesi de sağlıyor.

En iyi VPN Programları

Belki en iyi VPN servisi NordVPN kullanıcıları tarafından seçilmiş olabilir. Ancak bu tek iyi olduğu anlamına gelmez. Hatta birçok VPN kullanıcısı başka VPN’lerin daha iyi olduğunu da düşünüyor. Peki kullanıcı bazlı baktıklarımızda o VPN’ler  Hangileri?

tunnelbear

TunnelBear

TunnelBear, basit, pratik, hızlı bir VPN Servisi sunuyor. Ücetsiz olarak ayda yalnızca 500 MB olarak kullanabilirsiniz. Servisi, ücretini vererek daha fazla kullanmak mümkün hale geliyor. Ancak bunun için önce e postanız ile formu doldurmalısınız.

Hide Me

Hide Me dünyada oldukça yaygın kullanılan ve ülkemizde de verdiği hizmetle göz dolduran VPN’lerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan bazı IT uzmanları tarafından tasarlanan servis aynı kurucularıyla yoluna devam ediyor. Servis diğer VPN’lerden bir adım daha fazla güvenlik hassasiyeti ile dikkat çekiyor.

Betternet

İlk kez VPN kullanıyorsanız Betternet en basit yapılı servisi olma özelliği ile oldukça uygun. Bu yüzdendir ki çok da yaygın. Betternet için kayıt doldurmanıza gerek yok. Betternet iyi bir VPN olmasına karşın kötü amaçlı yazılımlar konusunda rakiplerinden bir adım geri kalıyor denilebilir ne yazık ki.

protonvpn

ProtonVPN

ProtonVPN iddialı bir isme sahip olmasının sebebi, siber güvenlik uzmanları tarafından geliştirilmiş olmasıdır. Bu sebeple olmalı piyasanın en güvenli VPN’si demek yanlış olmaz. Ancak ücretsiz versiyonunda bağlantı zayıflığını söylemeden geçmek olmaz.

Hotspot Shield Free

Şifreli olarak kullandığımız wi fi bağlantıları da herkese açık bağlantılar kadar korumasız olabiliyor. Tam anlamıyla güvenli bir sunucu için Hotspot Shield Free oldukça başarılı. IP Gizler, fiziksel konumu hayalet moduna sokar. Verileri sunucu ve cihaz arasında şifreler ve kırılmasını imkansıza yakın zolaştırır.

PrivateTunnel

En basit kullanıma sahip olan VPN’lerden biri olan PrivateTunnel Windows, Mac, iOS ve android olarak kullanılabiliyor. 7 Günlü deneme süresi için 200 MB kullanım kotası mevcut.

Windscribe

Windscribe hem Windows hem iOS hem de Mac işletim sistemleriyle kullanılabilen, oldukça seri kullanışlı bir VPN’dir. 2020 Yılında alt yapı çalışmalarına önem veren firma 2021 yılında satılmazsa eğer zirveye oynayabilir.

VPN Nasıl Çalışır?

Kısaca değinmek gerekirse, VPN’nin çalışma prensibi, bünyesinde bulunan sunuculardan biriyle şifrelenmiş bir bağlantı oluşturmayı ve bu sunucu aracılığıyla internet üzerinde dilediğiniz gibi gezinmek için kullanmanızı sağlar. Bu bağlantılar, sunucu vasıtasıyla özel olarak şifrelenir. Bu yüzden VPN trafiğini fark etmez. Aslında bu çok karmaşık bir yapıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ