En iyi Haber

Türkiye’nin En İyi Liseleri

Türkiye’nin En İyi Liseleri

Türkiye’nin En İyi Liseleri

Mezun olduğunda işsizlik sorunu çekmeyecek olan var mı diye sorsak, aslında kimse tam anlamıyla doğru cevap veremeyecek. Fakat Anadolu veya Fen Liseleri’nde okuyacak olanlar biraz daha şanslı olabilmektedir. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, sizlerin yanında binlerce rakibiniz olduğunu söylemek isteriz. Genel olarak İstanbul’da yaşayanlar diğer şehirlerde yaşayanlara oranla daha şanslıdır. Hem eğitim açısından daha çok lise var, hem de en kaliteli üniversiteler bu şehirdedir. Ayrıca farklı handikapları olduğunu da düşünmekteyim. Çünkü çevre illerde yaşayanların hatta Anadolu’nun ücra memleketinde eğitim görenlerin ikinci tercihleri genel olarak İstanbul oluyor. Hal böyle olunca İstanbul’da bir Anadolu Lisesi’ne yerleşmek istiyorsanız sadece bulunduğunuz yerdekilerle değil tüm Türkiye ile de bir yarış içerisinde kendinizi buluyorsunuz. Bu nedenden ötürü Türkiye’nin en iyi liseleri hangileri en çok merak ettiğiniz konu haline geliyor.

Bir de meselenin asıl önemli noktası var. Yani Anadolu Lisesi’ne gitseniz bile eğitimi çok kaliteli olmuyor ve Anadolu Lisesi’ne gittiğine insan bin pişman oluyor. Öyle Anadolu Liseleri var ki, Meslek Liseleri ile denk konuma gelmiş ve hiçbir ayrıcalığı kalmamış. Her öğrencinin aklının ucundan mutlaka Fen Lisesi’ne gitmek geçiyor. Fakat Fen Lisesi kazanılamazsa kaliteli bir Anadolu Lisesi de öğrenciye yeteri oranda takviye yapacaktır. Bu nedenle İstanbul’da yaşıyorsanız tercih yapmadan önce ciddi bir araştırma yapmanızı önermekteyiz. İş Anadolu veya Fen Lisesi olmasıyla bitmiyor. O lisenin eğitim derecesi oldukça önem taşımaktadır. Sizler için rehber niteliğinde olabilecek Türkiye’nin en iyi liseleri listesini hazırladık. Daha önceki yazımızda da Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden bahsetmiştik. O yazımızı da henüz okumadıysanız, bu bağlantıdan okuyabilirsiniz. Dilerseniz Türkiye’nin en iyi liseleri listemize geçelim.

Galatasaray Lisesi

Galatasaray Lisesi – İSTANBUL

Türkiye’nin en iyi 10 lisesi 2020 listesini oluşturduğumuz zaman ilk sırayı Galatasaray Lisesi alıyor. Galatasaray Anadolu Lisesi, Türkiye’nin en iyi lisesi olarak bilinmektedir ve uzun zamandır bu böyledir. 2018 yılında LYS taban puanı 473 olmuş ve 100 adet öğrenciyi yetiştirmek üzere almıştır. Hazırlık ile birlikte beş yıl olan lisenin yabancı dil eğitimi Fransızca olarak geçmektedir. Lisenin kız ve erkek pansiyonu olduğunu sizlere söylemek isteriz. Galata Sarayı Humayun Mektebi adıyla da bilinen bu kurum yıllardan beri üst düzey mesleklere sahip öğrencileri yetiştirdi. Ayrıca Osmanlı yıllarında enderun, Osmanlı sarayında padişahın günlük yaşamını geçirdiği, sarayın eğitim birimlerinin, kütüphanenin, hazine odasının yer aldığı büyük bahçe içine kurulu bir alan olarak geçmekteydi. Galatasaray Lisesi de böyle biliniyordu.

İstanbul Lisesi - İSTANBUL

İstanbul Lisesi – İSTANBUL

İstanbul Lisesinin 2018 LYS taban puanı 469,459, kontenjan ise 180 olarak bilinmektedir. Fakat sınav sistemi değiştikten sonra 2020 yılı için nasıl puanlama olacağı belirsiz. Yabancı dili Almanca olan lisenin eğitim süresi ise hazırlık + 4 yıl olup, ayrıca öğrenciler için ücretli olarak sunulan pansiyonları bulunmaktadır. İstanbul Lisesi’nin esasını, ilk Özel Okul olarak açılan  (Numune-i Terakki) oluşturmaktadır. Bu okulu emekli denizci Yüzbaşısı Mehmet Nadir Bey, 1884 senesinde kullanıma açmıştır. Okul kısa zamanda gelişmiş ve tanınmış, modern bir okul konumuna gelerek çok yetenekli öğrenciler mezun etmiştir. Maarif Nezareti (o dönemdeki Milli Eğitim Bakanı) 1896 yılında Okulu satın almasıyla beraber, devlet kurumu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Ankara Fen Lisesi - ANKARA

Ankara Fen Lisesi – ANKARA

Ankara Fen Lisesinin puanlarına baktığımız zaman 2018 LYS taban puanı 464,1656, kontenjanı ise 120 olarak gözlenmektedir. 4 yıl süren lisenin yabancı dili İngilizce olup, kız ve erkek öğrenciler için konaklama imkanı bulunmaktadır.

Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi - İSTANBUL

Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi – İSTANBUL

Beşiktaş Kabataş Erkek lisesinin iki kısmı öğrencilere eğitim vermektedir. Bunlardan birisi İngilizce eğitim yapmakta bir diğer kısmı ise Almanca eğitim sağlamaktadır. 2018 LYS’ye göre Almanca ile eğitim yapan kısmın taban puanına baktığımız zaman 459,2789 olmuştur ve 60 öğrenci almıştır. İngilizce eğitim yapan kısım ise 120 öğrenci almış ve taban puanı 461,7276 olmuştur. Lise hazırlık + 4 yıl olan lisenin ayrıca öğrenciler için pansiyon imkanı da bulunmaktadır. Kabataş Erkek Lisesi, 1908 yılı şubat ayında Kabataş semtinde Esma Sultan Konakları’nda daha önce kapatılmış olan Aşiret Mektebi’nin yerine açılmıştır.

İzmir Fen Lisesi- İZMİR

İzmir Fen Lisesi- İZMİR

İzmir Bornova Fen Lisesi listemizde en çok tercih edilen ve en iyi liseler arasında olan okuldur. 2018 yılı taban puanı 457,9579 olmuştur. 2018’de 90 öğrenci alan lisenin kontenjanı 120 civarına çıkmıştır. Yabancı dil eğitimi İngilizce olan lise 4 yıl sürmekte ve öğrenciler için konaklama imkanı sağlanmaktadır. Okul Milli Eğitim Bakanlığının 20.10.1982 tarihi ile 1983-1984 eğitim öğretim yılında eğitim olanaklarına başlamıştır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi - İSTANBUL

İstanbul Atatürk Fen Lisesi – İSTANBUL

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Kadıköy’de yer almaktadır. 2018 LYS sonucuna göre taban puanı 451,64 olmuştur. 4 yıl süren lisenin 2019 yılında 120 adet öğrenciyi bünyesine katmıştır. Yabancı dili İngilizce olan lisenin kız ve erkek pansiyonu bulunmaktadır. İstanbul Atatürk Fen Lisesi, 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye’nin ikinci Fen Lisesi olarak eğitim vermeye başlamıştır.

Çapa Fen Lisesi-İSTANBUL

Çapa Fen Lisesi-İSTANBUL

Çapa Fen Lisesi, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunmaktadır ve tüm Türkiye tarafından tanınan bir okuldur. 2018 LYS’ye göre taban puanı 445,233 olan lise, 150 adet öğrenci kabul etmiştir. Yabancı dil eğitimi İngilizce olan lisenin eğitim süresi 4 sene olarak belirlenmiştir. Lisenin kız ve erkek pansiyonu bulunmaktadır. Çapa Fen Lisesi, yetiştirdiği öğrenciler bakımından son derece sıkça duyulan bir okuldur. Eğitim kalitesinin güzelliği ve kadrosunun profesyonel olmasından dolayı, en kaliteli devlet okulları arasındadır.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi - İSTANBUL

Cağaloğlu Anadolu Lisesi – İSTANBUL

Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan üst düzey eğitim veren liselerimiz arasında yer almaktadır. Hazırlık ile birlikte beş yıl süren lisenin yabancı dili Almancadır. 2018 LYS’ye göre taban puanı 441,8719 olup, 180 öğrenci alan dev bir okuldur. Lisenin sadece kız pansiyonu bulunmaktadır. Okulun binası da dönemin Osmanlı mimarisini en içten yansıtmakta ve bu özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Okulun arka cephesinde bulunan “dor” stilindeki kolonlardan oluşan anıtsal kapıda bir kitabe vardır. Okula adım attığınız ilk andan itibaren Osmanlı’dan bir kesitler görecek ve böylece kültürümüzü hissedebileceksiniz.

Tofaş Fen Lisesi - BURSA

Tofaş Fen Lisesi – BURSA

Bursa’da yer alan Tofaş Fen Lisesinin 2018 LYS taban puanı 440 olmuştur ve en çok tercih edilen liseler arasında yer almaktadır. Yabancı dil eğitimi İngilizce olan lisenin kız ve erkek pansiyonu bulunmaktadır. 2018 yılında 120 öğrenci alan lise, 1988 yılında eğitim öğretim vermeye başlamıştır.

Aydın Fen Lisesi - AYDIN

Aydın Fen Lisesi – AYDIN

2019 yılı puanlarına baktığımız zaman puan olarak 440 olan bu lise toplamda 90 öğrenci almıştır. 1997 yılında kurulmuş olan lise, eğitim süresi olarak 4 sene belirlemiştir ve hazırlık dili eğitimi İngilizce olarak karşımıza çıkmaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ