En iyi Haber

En İyi Android Emulator ile Oyun Oynamanın Keyfine Varın

En İyi Android Emulator ile Oyun Oynamanın Keyfine Varın

En İyi Android Emulator

Hepimiz Android telefonlarımızda oynadığımız bir oyunu, bilgisayarımızda büyük ve geniş bir ekranda oynamak istemişizdir. Günümüz teknolojisi ile hızlı bir bilgisayarda Android emulatorler sayesinde bu oldukça kolay ve pratik bir hal almaktadır. Android emulatorler sayesinde bilgisayarınızda sanal bir akıllı telefona sahip olup, Android işletim sisteminin tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Elbette söylediğimiz gibi bütün bunları gerçekleştirirken en iyi performansı almak, istenilen tek şeydir. Bundan ötürü sizler için en iyi Android emulator hangileri, en stabil çalışanlar neler, bunları içeren rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Listemize geçmeden önce Android emulatorler hakkında daha bir kapsamlı bilgi verelim.

En İyi Android Emulatorler Ne İşe Yarar?

Android Emulatorler Ne İşe Yarar?

Kişisel bilgisayarınızda bir sanal ortam kurarak, Android telefonlarınızda yapabildiğiniz her şeyi bilgisayarınızda yapabileceğiniz programlara Android emulator denmektedir. Peki cep telefonlarımız varken neden bilgisayarlarımıza bir Android emulator kurmak isteyelim ki? İşte Android emulatorlerin ne için kullanıldığını açıklamak için bu soruyu yanıtlamak yeterli olacaktır. Bu sorunu birden fazla yanıtı ve bu yanıtları sağlayan birden fazla faktör bulunmaktadır. Oyun oynamayı çok seviyorsanız ve küçük telefon ekranları sizler için yeterli değilse en iyi Android emulator hayatınızı kurtarabilir. Bilgisayarınızın ekranında rahat ve gözlerinizi yormadan oyun oynama keyfini yaşayabilirsiniz.

Bir başka açıdan baktığımızda bir uygulama geliştiricisi olduğunuzu düşünün. Bilgisayarınızda Android platformlar için bir uygulama yaptınız ve bunu test edeceksiniz. Bu noktada da Android emulatorleri kullanabilir ve hazırladığınız uygulamada ki detaylara yakından bakıp test edebilirsiniz. Kısacası Android emulatorler sadece oyunculara yönelik olmayıp birçok kesimin ihtiyacını karşılamaktadır.

Android Emulatorler Kullanışlı Mı?

Android emulatorler birçok bakımdan incelendiğinde oldukça kullanışlıdır. Yalnız yazımızın en başında söylediğimiz gibi bunun için sizlere son derece güçlü bilgisayarlar da gerekmektedir. Düşük donanımlı bir bilgisayarda en iyi Android emulator bile hata verecektir ve kullanılamayacaktır.

Android emulatorler de çok belirgin olan bir problem daha vardır. Bu da bazı oyunların ya da uygulamaların emulator desteklememesinden ötürü, takılma ve kare atlaması göstermesidir. Kullanacağınız programın ya da oynayacağınız oyunun, emulator için desteği olması işlerinizi bir tık daha kolaylaştıracaktır.

Şimdi dilerseniz en iyi Android emulator listemize geçelim ve piyasadaki en stabil, en hızlı Android emulatorlerden sizlere kısaca bahsedelim.

En İyi Android Emulator Listesi

En İyi Android Emulator BlueStacks

BlueStacks

En iyi Android emulator söz konusu olduğunda listenin ilk sırasını BlueStacks’e versek haksızlık etmiş olmayız. BlueStacks hemen hemen herkesin bildiği bir Android emulator. İlk çıktığı günden bu yana kendini sürekli geliştiren bir emulator olan BlueStacks birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kolay bir kurulum sayesinde sizler de bilgisayarınızda hemen BlueStacks’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat hatırlatmakta fayda var sizle sağlam donanımlı bir bilgisayar gerekiyor.

Nox Player

Nox Player

Listemizin diğer bir emulatorüne baktığımızda karşımıza NOX Android emulator çıkıyor. NOX, BlueStacks ile karşılaştırıldığında performans bakımından oldukça yakın bir emulatordür. NOX android emulator içerisindeki ayarlar ile emulatorünüzün CPU ve RAM değerlerinde bile oynama yapabilirsiniz. NOX emulator siz değerli okurlarımız için tavsiye edebileceğimiz en iyi Android emulatorlerden birisidir.

MEmu Play

MEmu Play

En iyi Android emulator listemizin bir diğer ismi MEmu emulatordür. Daha çok bilgisayarda Android oyunları oynamak isteyen kitleye seslenen MEmu, hız açısından bakıldığında BlueStacks ve NOX ile yarışır vaziyettedir. Bilgisayarınızda Nvidia ya da AMD bulunuyorsa, MEmu her ikisini de desteklemektedir. Android’in birbirinden farklı sürümlerini de destekleyen MEmu, kullanıcılara yüksek performanslı oyun oynama keyfini sunmaktadır. Verimlilik açısından en iyilerden birisi olsa da grafik performansı açısından bir tık düşük kalmaktadır. Tabi yine de Android emulator kullananlara tavsiye edebileceğimiz stabil bir emulatordür.

Genymotion

Genymotion

Android emulatorler daha önce dediğimiz gibi sadece oyun oynayan kitleye seslenmezler. Uygulama geliştiricileri de Android emulatorlerden sıkça yararlanmaktadır. Bu bağlamda baktığımızda karşımıza çıkan Android emulator ise Genymotion’dır. Yalnızca uygulama geliştiricilerine yönelik olan Genymotion’da oyun oynamak istiyorsanız bu fikri aklınızdan çıkarmalısınız. Emulator farklı işletim sistemlerinde de çalışmaktadır. Genymotion kullanmak isterseniz deneme sürümü mevcuttur. Sürekli bir kullanım için Premium ücret ödemeniz gerekecektir.

KO Player

KO Player

Android oyun emulatorlerine geri döndüğümüzde karşımıza KO Player çıkmakta. KO Player’da sunmuş olduğu özelliklerden ötürü birçok kullanıcıyı tarafına çekmektedir. Program diğer emulatorlere nazaran daha hafif bir yazılımla programlandığı için daha stabil çalışmaktadır. Aynı zamanda arayüzü epey basit olan bir emulatordür. Bundan dolayı ilk defa emulator kullanıyorsanız hiç zorlanmayacağınızı söyleyebiliriz.

Andy

Andy

Oyun oynamak için ön plana çıkan bir diğer Android emulator ise Andy’dir. Andy emulator sizlere Android cihazlarda olan tüm özellikleri sunmaktadır. Aynı zamanda emulatorün kendine has başka özellikleri de bulunmaktadır. Örneğin kendi Android telefonunuzu kullanarak, Andy emulatorünüzü uzaktan kumanda misali kontrol edebilirsiniz. Sadece Android telefon ile değil aynı zamanda Xbox ya da Playstation kumandalarınız ile de bunu yapmanız mümkün olmaktadır. Andy ile bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz apk dosyalarına da erişip emulator içerisinden kurabilmektesiniz.

Android Studio

Android Studio

Listemizin sonlarına geldiğimizde Android Studio’dan bahsetmesek olmaz. Esasen Android Studio, Google’ın kendisinin geliştirmiş olduğu bir program. Android Studio’nun temel işlevi ise uygulama geliştirmesine imkan vermektedir. En iyi Android emulator listesinde kendisine yer vermemizin sebebi ise içerisinde bulunan yerleşik bir emulator olmasıdır. Bu emulator sizlere ağır ve kapsamlı oyunları oynatmayabilir. Android Studio’nun içerisinde bulunan yerleşik emulatorün asıl amacı ise geliştirmiş olduğunuz uygulamaları test etmesine olanak vermesidir. Sizlere gelişiticiler için olan Genymotion emulatoründen bahsetmiştik. İkisini kıyasladığımızda Android Studio içerisindeki yerleşik emulator biraz sönük kalıyor fakat ücretsiz olduğunu da belirtmeliyiz. Android Studio’nun çokça tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise resmi bir program olmasından ötürü Google tarafından düzenli güncelleme almasıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ