En iyi Haber

En İyi Video Çekme Programı Detaylı Liste

En İyi Video Çekme Programı Detaylı Liste

En İyi Video Çekme Programı

2020’li yılların başında olduğumuz şu günlerde teknoloji hayatımızın her noktasında belirleyici olmaktadır. İnternet dünyasının bir avantajı olarak birçok şey yapmak mümkündür. Herkesin tahmin edebileceği üzere insanların özel anlarını kaydetmek veya önemli gördükleri anları ölümsüz kılmak adına video çektikleri bilinmektedir. Bilhassa Youtube başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda çekilen videolar paylaşılmaktadır. Hatta, bu işi bir meslek haline getirerek çekmiş olduğu videolar sayesinde para kazanan hem Türkiye’de hem de dünyada birçok Youtuber bulunmaktadır. Bu noktada, kaliteli videolar çekmek isteyenlerin aklında hangi video çekme programının en iyi video çekme programı olduğuna dair sorular bulunmaktadır.

En İyi Video Çekme Programı Önerileri

Video çekme ve videoları ekrana kaydetme işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Video çekmek son derece kolaydır. Bunun için hem ücretsiz hem de ücretli olarak hizmet sunan programları tercih etmek doğru olacaktır. Bu programlar sayesinde videoları ücretsiz olarak çekip sonrasında ekrana kaydetmek mümkün olur. Gelin en iyi ücretsiz video çekme programlarını konuşalım!

Camtasia en iyi video çekme programı

Camtasia

1. Camtasia

Türkiye’de en çok kullanılan ekran videosu kaydetme programı olduğunu söylemek gerekir. İnternet dünyasında birçok yerde adı geçmektedir. Ekran videolarını indirmek ve istenildiği gibi kurgulamak adına en iyi tercihlerden birisi olmaktadır. Bunun yanı sıra, Camtasia, büyük ölçekli videolar üzerinde işlem yapmayı da mümkün kılmaktadır. Kodekleri sayesinde çok düşük boyutlu videoları da çıkaran Camtasia; sahip olduğu özelliklerle de kullanıcı dostu olmayı başarmaktadır.

Video görüntülerinden oluşan eğitimlerin hazırlanmasında kullanılan Camtasia Studio; doğru kullanıldığı takdirde çok işe yaramaktadır. Ekranın tümünün, belirli bir bölgesinin veya seçilen bir pencerenin içeriğinin kaydedilmesi mümkün olmaktadır. Buna ek olarak, seçilen görüntülere sırasıyla ses, resim, efekt, yazı, tarih, saat, süre gibi detaylar eklemek mümkün olmaktadır. Ayrıca, istenmeyen kısımlar çıkartılabilir. Birden fazla videodan oluşan bir içerik hazırlanıyorsa MenuMaker adındaki bir yazılım kullanılarak herhangi bir kodlama işlemine gereksinim duyulmadan menü hazırlanabilir.

Camtasia Studio; oldukça gelişmiş özellikler vaat etmektedir. Camtasia Recorder sayesinde adından da anlaşılacağı üzere kaydetme işi yapılmaktadır. Görüntüyle beraber sesi de kaydetmektedir. Ayrıca, birtakım efektlerin eklenmesini de mümkün kılmaktadır. Camtasia Effects ile video görüntülerine birtakım şekiller, resimler, yazılar ve vurgulamalar eklemek mümkün olmaktadır. Ayrıca, videodaki herhangi bir noktaya dikkat çekmeyi mümkün kılan bir işleve sahiptir. Camtasia Producer ise video görüntülerinin parçalara ayrılması, birleştirilmesi, birtakım kısımların çıkartılması, ses veya farklı bir detay eklenmesinden sorumlu olmaktadır. Camtasia MenuMaker; daha önce söylediğimiz gibi videonun parçalara bölünmesi ve menü hazırlanmasından sorumludur. Camtasia Player ise hazırlanan videoları görüntüleme işlevine sahiptir.

iSpring Free Cam en iyi video çekme programı

iSpring Free Cam

2. iSpring Free Cam

Kovid-19 sebebiyle online derslerin ve evden çalışmanın önemli hale geldiği bugünlerde İSpring Free Cam; son derece işlevsel bir uygulama olmasından dolayı dikkat çekmektedir. Bilhassa video dersler ve e-öğretim sunumlarının oluşturulması adına kullanılan bu program ile yapılan işlemlerden tam verim alınmaktadır. Ekranın tamamının kaydının yapılmasının yanı sıra tek bir pencere kaydının yapılmasını da mümkün kılmaktadır. Buna ek olarak, mikrofon ile ses kaydının yapılması da son derece kolaydır.

Cam Studio en iyi video çekme programı

Cam Studio

3. Cam Studio

En popüler video çekme uygulamalarının başında gelmektedir. Ekran ve ses gibi etkinliklerin bilgisayarlara kaydedilmesi başta olmak üzere AVI videoların oluşturulması da yine Cam Studio sayesinde gerçekleşmektedir. AVI’lerin hem düşük boyutlu hem de kaliteli videolar haline gelmesini sağlamaktadır.

Cam Studio sayesinde birçok işlem yapılabilir. Her şeyden önce, bilhassa iş hayatında faydalı olabilecek türden tanıtım videoları oluşturulabilir. Bunun yanı sıra, dizi videoları meydana getirilebilir. Online eğitim için çok faydalı olacak türden okul video eğitimleri oluşturulabilir. Cam Studio; neredeyse tüm iş alanlarında kullanılmaktadır. Teknik destek çalışanları için son derece faydalı bir uygulamadır. Hazır videolar sayesinde teknik destek çalışanları müşterilerine yardımcı olabilirler.

TinyTake

TinyTake

4. TinyTake

Ücretsiz video çekme programları arasında özellikleriyle dikkat çeken TinyTake; hem Windows hem de Mac için kullanılmaktadır. Ekran yakalama ve video kaydetme programı olarak hizmet veren TinyTake; hem ekran görüntülerinin yakalanmasını hem de paylaşılmasını sağlamaktadır.

EzVid

EzVid

5. EzVid

Gelişen teknolojinin özelliklerini en iyi şekilde yansıtmaktadır. Yapay akıllı video yaratıcısı ve ses sentezi ile desteklenen video programı olmasından dolayı dikkat çekmektedir. Ayrıca, web dünyasında içerik oluşturmak için son derece faydalı metotları içerisinde barındırmaktadır.

Screencast O Matic

Screencast O Matic

6. Screencast O Matic

Online eğitim başta olmak üzere eğitimin her aşamasında kullanılmaktadır. Bilhassa sunum ve seminerler için son derece işlevsel olduğunu söylemek gerekir. Screencast O Matic sayesinde son derece kısa bir sürede ekran kayıtları yapılmaktadır. Ayrıca, kurgu ve montaj işlemlerinin yapılmasını mümkün kılan bir programdır.

Screenflow by Telestream

Screenflow by Telestream

7. Screenflow by Telestream

Windows dışında yalnızca Mac kullanıcıları için işe yarayan bu program sayesinde yine faydalı işler yapılabilir. Ekran videosunun tek bir dosya halinde kullanıcılara sunulmasını sağlamaktadır. Ayrıca, istenilen her videonun hazır hale getirilmesini yapabilen bir programdır.

SmartPixel

SmartPixel

8. SmartPixel

Ekran videosu kaydetmek isteyenlerin en çok tercih ettiği programlardan birisi de SmartPixel olmaktadır. Ekran kayıtları sırasında oluşturulan videoları sahip olduğu özel kodekler sayesinde sıkıştırıp video çekme konusunda tam bir optimizasyon vaat etmektedir. Ayrıca, resim içinde resim modu ile ekran videosu kaydetme fırsatını sunmaktadır. Buna ek olarak, web kamerasından her türlü videonun en kısa sürede kaydedilmesini sağlamaktadır.

Open Broadcaster Software

Open Broadcaster Software

9. Open Broadcaster Software

Canlı akış imkanı sunmasıyla öne çıkmaktadır. Canlı video yayını yapmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Bilhassa oyun yayını konusunda tercih edilmektedir. Webcam ile ekran kaydını aynı anda alıp işleyebilmesi öne çıkan bir diğer özelliğidir.

Android İçin Video Kaydı Yapılabilecek Uygulamalar

Android İçin Video Kaydı Yapılabilecek Uygulamalar

Ekran kaydetme uygulamalarının reklamlarından, işlevsiz olmalarından ve ücretli olmalarından şikayetçi oluyorsanız ücretsiz olarak video kaydı yapabileceğiniz uygulamalara bir göz atmalısınız. Eğlenceli videolar çekmek adına Android’in en iyi beş ücretsiz uygulaması hakkında bilgi veriyoruz.

  • Mobizen: Akıllı telefonunuzda yaptığınız tüm işlemleri kaydetmenize yarayan bir uygulamadır. Bunun yanı sıra, kayıt bittiği zaman elde ettiğiniz tüm verileri düzenleyerek video haline getirebilirsiniz. Ekran kaydına ön kamera özelliğinin olması bu uygulamayı farklı kılan detaylardan yalnızca birisidir.
  • Super Screen Recorder: Video düzenleme özelliklerinin kalitesinin yanı sıra kullanıcı dostu bir arayüzü bulunmaktadır. Bit hızı, kare hızı, çözünürlük seçeneklerinin de fazla olduğunu söylemek gerekir. Ayrıca, kayıt sırasında duraklama yapmak ve aranın ardından kayda devam etmek mümkündür.
  • DU Recorder: Android dünyasının en popüler uygulamalarının başında gelmektedir. 10 milyonun üzerinde indirmeye sahip olması uygulamanın kalitesi hakkında bilgi vermektedir. Videolar için herhangi bir zaman sınırının olmamasına ek olarak video düzenleme ayarlarının varlığından da bahsetmek gerekir.
  • ADV Screen Recorder: Video çekmek isteyenlerin tüm ihtiyaçlarına cevap bulabileceği bir uygulamadır. Ekranı iki farklı modda kaydetme avantajına sahiptir. Video üzerinde çizim yapmak ve metin eklemek de mümkündür.
  • Google Play Oyunlar: Herkes tarafından bilinen bir uygulama olsa da ekran kaydı özelliğinin pek meşhur olmadığını ifade etmek gerekir. 720p’ye kadar ekran kaydını desteklemektedir.

Sonuç olarak, her biri ücretsiz olan bu uygulamalar sayesinde farklı platformlar için video çekme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Dilerseniz En İyi Video Düzenleme Programı yazımızı okuyabilir ve çektiğiniz videoları bu programlar ile düzenleyebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ